Elüldöznék Kiskunlacházáról az együttélés szabályait megsértő családokat

2009.05.12. 08:15 Módosítva: 2009.05.12. 08:31
Kiskunlacházán nem adnának segélyt azoknak, akik nem tartják be az együttélés szabályait, a polgármester pedig mindent megtesz, hogy ezek az emberek hagyják el a települést, hangzott el egy helyi közmeghallgatáson. A település képviselő-testülete törvénymódosítást kezdeményez, hogy a büntethetőség korhatárát 12 éves korra vigyék le, a tankötelezettséget pedig 18-ról 16 évre módosítsák.

Mindent megteszek azért, hogy azok a családok, akik folyamatosan megsértik az együttélés szabályait, elhagyják Kiskunlacházát, mondta Répás József a település polgármestere a csaknem ötszáz ember részvételével tartott hétfői közmeghallgatáson.

Répás József polgármester
Répás József polgármester

Répás József polgármester a művelődési központban tartott fórumon elmondta, hogy azokat az embereket partnerként kezeli, akik támogatják, hogy rend legyen a Pest megyei településen. Leszögezte ugyanakkor, hogy azoknak, akik sorra szegik meg az együttélés szabályait, nincs helyük Kiskunlacházán.

A közmeghallgatást azért tartották, mert a településen 2008 novemberében megöltek egy 14 éves lányt. A holttestet a település egy elhagyatott részén találták meg, a gyilkosok azóta sincsenek meg. Nemrég csoportos rablás történt: április 30-án egy 12 éves kislányt fogott le és rabolt ki egy fiatalokból álló csoport.

A polgármester közölte, hogy a település képviselő-testülete törvénymódosítást kezdeményez az Országgyűlésben. Azt szeretnék, ha a büntethetőség korhatárát levinnék 12 éves korra, a tankötelezettséget pedig 16 évre módosítanák.

Felmerült az is, hogy nem adnának segélyt azoknak, akik képtelenek beilleszkedni a társadalomba. A fórumon részt vett Ráckeve rendőrkapitánya is, aki megígérte, minden most meghallgatott esetet kivizsgálnak majd.