Mégse kell gyerekülés az iskolabuszokba

2009.05.19. 14:14
Az önkormányzati minisztérium szerint csak az új iskolabuszokat kell szeptembertől felszerelni gyereküléssel és biztonsági övvel. A régiek ezek nélkül is mehetnek.

Az önkormányzati tárca mentesítené a KRESZ szeptemberi módosítása alól a már meglévő iskolabuszokat. Múlt héten nagy felzúdulást keltett az hír, hogy ősztől az iskolabuszokba is kell majd gyerekülés és biztonsági öv. A Győr megyeiek be is jelentették, hogy megszüntetik az iskolabuszokat, mert nincs pénzük a járművek felszerelésére.

Varga Zoltán, a minisztérium vezetője szerint értelmezésbeli különbség van ebben a kérdésben. "Én azt gondolom, hogy józan paraszti ésszel ez a rendelkezés (...) az autóbuszgyártóknak egy felhívás abban a tekintetben, hogyha valaki iskolabuszt akar gyártani, amire az van kiírva, hogy iskolabusz, akkor az ilyen feltételekkel valósulhat meg". Hozzátette: a meglévő buszokon ezt a rendelkezést nem lehet számon kérni.

Ugyanakkor hozzátette, türelmet kér ebben a kérdésben, mert délután még egyeztet erről, és a szakállamtitkároktól is tájékoztatást kért az ügyben.