Nem találtak gyanúsítottat Hankook-ügyben

2009.06.05. 13:36
Egy frissen alakult kft. vásárolta fel a dunaújvárosi önkormányzattól és gazdáktól azokat a földeket, amiket később több mint háromszoros áron adott el a városba települő Hankooknak. Egy feljelentés szerint Dunaújvárost 300 millió forintos kár érte, és ez részben a polgármester sara lehet. A Fejér Megyei Főügyészség hűtlen kezelés gyanúját állapította meg, a Központi Nyomozó Főügyészség szerint azonban minden a legnagyobb rendben zajlott.

Nem talált gyanúsítottat a Központi Nyomozó Főügyészség a Hankook beruházás ügyében, így a nyomozás lezárult, pénteken postázták a feljelentőnek a vizsgálat eredményét. A feljelentő egyébként Dorkota Lajos volt, Dunaújváros alpolgármestere, volt.

Aki azért fordult a rendőrséghez, mert egy frissen alakult cég, a Pentele Kft. részben az önkormányzattól, részben gazdálkodóktól négyzetméterenként 800-900 forintért vette meg a Hankook területét, amelyet a művelés alóli kivonás után négyzetméterenként 3100 forintért adott el.

Márpedig az ügylettel feltételezések szerint 300 millió forintos kár érhette a várost, mivel az önkormányzat még az adásvétel előtt kiszállt a Pentele Kft.-ből. A Fejér Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg. És mivel felmerült, hogy a város polgármestere is érintett lehet, az ügy átkerült Központi Nyomozó Főügyészséghez, ugyanis Kámán András egyben mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselői is.

Ám a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nincs megalapozott gyanú a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kapcsán, így nem merül fel Kálmán felelőssége sem.