Visszaadta kitüntetését Esztergomban egy gimnáziumigazgató

2009.06.16. 16:04
Visszaadta a várostól kapott életműdíját és nyilt levélben fordult az önkormányzathoz az esztergomi Szent István Gimnázium címzetes igazgatója. Stróbl László az új igazgató kinevezése ellen tiltakozott. Kunrász Lászlót az iskola egyetlen testülete sem támogatja.

Visszadata 38 éves munkásságát elismerő életműdíját Stróbl László, az esztergomi Szent István Gimnázium nyugalmazott, címzetes igazgatója, mert az önkormányzat olyan vezetőt nevezett ki az iskola élére, akit a tanárok, az alkalmazottak, az iskolaszék, a szülői munkaközösség és a diákönkormányzat sem támogatott.

Kunrász László egy éves, átmeneti megbízás után öt évre nyerte el a tisztet a helyi önkormányzat az EP-választások miatt elrendelt kampánycsend idején tartott ülésén. Kinevezése ellen június 11-én az iskola diákjai tüntetést tartottak.

"A döntés minden szakmaiságot nélkülöz, méltatlan az iskola múltjához. A képviselő-testület felelősségét felerősíti, hogy döntésükkel a problémákat további öt évre prolongálták. Nem gondolom, hogy bárki józan gondolkodású ember erre törekedne, hacsak nem ez a valódi célja!" - írta a képviselőknek is elküldött nyílt levelében Stróbl.

Az önkormányzat sajtófelelősének közleménye szerint "az önkormányzat a béketeremtés szándékával nevezte ki Kurnász Lászlót egy éve, és ugyanezért nevezte ki őt újra. A záruló tanév és a megvalósult fejlesztések igazolták a döntést. Néhány békétlenkedő tanár igyekszik 2007 augusztusa óta közéleti küzdőtérré változtatni a Szent Istvánt. Most is ennek érdekében használták fel a diákokat. Sajnáljuk, hogy ennek a néhány dolgozónak nem érdeke az iskola fejlődése és a tanítás folytatása".

Kunrász kinevezését a tantestületben csupán három tanár támogatta.