Sólyomtól kérnek védelmet a melegek

2009.06.18. 13:24
Több szélsőséges civil szervezet és a Jobbik nemrégiben abban állapodtak meg, hogy együttesen lépnek föl a fővárosi melegfelvonulás megakadályozásáért. A Magyar LMBT Szövetség mindenképpen megtartja a szeptember 5-re időzített Meleg Méltóság Menete elnevezésű felvonulást, de szerintük szükség van a köztársasági elnök kiállására.

Megbeszélést kezdeményezett a több meleg szervezetet tömörítő magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szövetség Sólyom László köztársasági elnökkel, hogy támogatást kérjen a szélsőséges erők fenyegetése ellen, jelentette be Steigler Sándor, a Magyar LMBT Szövetség egyik ügyvivője csütörtökön egy, a fővárosban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

Azért van szükség a köztársasági elnök kiállására, mert több szélsőséges civil szervezet és a Jobbik nemrégiben abban állapodtak meg, hogy együttesen lépnek föl a fővárosi melegfelvonulás megakadályozásáért, mondta.

"Felszólítjuk a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, valamint a vele együttműködést vállaló szervezeteket, hogy hagyjanak fel a melegfelvonulás megakadályozásának tervével" - mondta az ügyvivő, hozzátéve, hogy a rendőrséget és az ügyészséget is felszólítják arra: lépjenek fel hatékonyan a Btk. által üldözött bűncselekmények előkészülete ellen.

Steigler Sándor kérdésre válaszolva elmondta, hogy mindenképpen megtartják a szeptember 5-re időzített Meleg Méltóság Menete elnevezésű felvonulásukat, amelyre nem csak a saját nemük iránt vonzódókat, hanem "minden, az emberi jogok iránt elkötelezett állampolgárt" elvárnak.

A Magyar LMBT Szövetség egy ernyőszervezet, amelyet hat civil egyesülés hozott létre: az Atlasz LMBT Sportegyesület, a Friss Gondolat, a Háttér Társaság a Melegekért, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Patriarchátust Ellenzők Társasága és a Szimpozion Egyesület.