Sikkasztással vádolják a volt dombóvári polgármestert

2009.07.14. 10:16
Az egy hónapja lemondott dombóvári polgármestert, Szabó Lórándot sikkasztással vádolja a Tolna Megyei Főügyészség. A gyanú szerint a politikus a képviselőtestület tudta nélkül több cégnek százmilliós összegeket utalt át, hogy azt pályázati önerőként tüntethessék fel. A pénzt aztán pár nap múlva visszautalták az önkormányzat számlájára.

Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt tett vádemelési javaslatot a Vám- és Pénzügyőrség Szabó Loránd volt dombóvári polgármester ellen, mondta a Tolnai Népújságnak Ökrös Magdolna, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője.

Az eljárás jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének gyanújával indult, mert a polgármester a képviselőtestület tudta nélkül több cégnek százmilliós összegeket utalt át, hogy azt pályázati önerőként tüntethessék fel. A pénzt aztán pár nap múlva visszautalták az önkormányzat számlájára, írja a lap.

A főügyészség az ügyet egyesítette a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által vesztegetés és hivatali visszaélés miatt tett vádemelési javaslattal, tette hozzá a szóvivő.

Szabó Lóránd március 20-án egy közvetítővel kétmillió forintot küldött Naszvadi Balázs fideszes önkormányzati képviselőnek azért, hogy álljon el a rágalmazás miatt indított magánvádas büntetőper folytatásától. A volt polgármestert, aki június 17-én lemondott, rágalmazás miatt már jogerősen elítélték.