Késsel-villával ment a kapcsolószekrénynek

2009.07.22. 10:41 Módosítva: 2009.07.22. 10:51
Fót fideszes polgármestere nem szerette volna, hogy a berekesztett önkormányzati ülés résztvevői tovább tanácskozzanak nélküle a hivatal épületében, ezért lekapcsolta az áramot. Amikor visszakapcsolták, nekiállt a főkapcsoló szekrényét feszegetni. Először villával, aztán késsel.

Mádly Zsolt polgármester az áram kikapcsolásával próbált véget vetni a fóti képviselőtestület ülésének - írta a Blikk.

A lap szerint a fideszes politikus azt követően folyamodott a szokatlan lépéshez, hogy az elmérgesedett viták miatt berekesztette az ülést, de a képviselők nem akarták elhagyni a termet.

A testületi ülés résztvevői visszakapcsolták a főkapcsolót, és kulcsra zárták az elektromos szekrényt.

A polgármester ekkor visszajött, hogy újból elsötétítsen a hivatalban, de nem tudta kinyitni a kapcsolószekrényt, ezért a folyosón álldogáló képviselők gyűrűjében egy keze ügyébe került villával igyekezett felfeszíteni. A villa sem volt elég a művelethez, elment késért, és a két szerszámmal együttesen pattintotta ki az ajtót, majd ismét lecsapta a biztosítékot.

Az időközi választáson tavaly polgármesterré választott Mádly már hivatalba lépésének kezdete óta háborúzik a testülettel. Februárban is kizavarta a képviselőket a önkormányzatból.

Mádli akkor saját eskütételének módja miatt különbözött össze az alpolgármesterrel és csapatával, berekesztette az ülést, és a napsütéses délután közepén a rendkívüli időjárási viszonyokra hivatkozva elrendelte, hogy a képviselők és a dolgozók hagyják el az önkormányzatot, és az épületet zárják be. Amikor Fábri és emberei mégis behatoltak az épületbe, durva szóváltás alakult ki a polgármester és köztük, majd Mádly rendőrt hívott.