Lelakatolta a titkárságot Fót polgármestere

2009.07.24. 20:20 Módosítva: 2009.07.24. 20:42
Pénteki rendkívüli ülésén az ellene folyó fegyelmi vizsgálat idejére felfüggesztette Fót polgármesterét a helyi képviselő-testület. Mádly Zsolt korábban levélben fenyegetőzött, pénteken pedig lelakatolta a titkárság ajtaját, de nem tudta megakadályozni az ülést.

Felfüggesztette a munkavégzés alól Fót fideszes polgármesterét a fegyelmi vizsgálat idejére a helyi képviselő-testület, közölte az önkormányzat jegyzője pénteken. A döntést a testület többségének részvételével tartott rendkívüli ülésen hozták meg.

Legfeljebb 30 napig a polgármestert felfüggesztik a munkavégzés alól, "ugyanis jelenléte zavarná a vizsgálódók tevékenységét" - ismertette a döntést Vargáné Lenkó Erzsébet, a jegyző. Hozzátette, hogy ha Mádly Zsolt hétfőn mégis bemenne irodájába, akkor joguk lenne karhatalmat igénybe venni eltávolításához.

Vargáné szerint Mádly sorozatos törvénysértésekkel szinte megválasztása óta hátráltatja nemcsak a testület munkáját, hanem a város fejlődését is, miközben viselkedése is kívánnivalót hagy maga után. A polgármester "kénye-kedve szerint" berekeszti az üléseket, ha neki nem tetsző téma kerül terítékre, kollégáival és a képviselők egy részével pedig szóba sem áll, közölte a jegyző.

Hozzátette, hogy Mádly Zsolt a pénteki fegyelmi testületi ülést is igyekezett megakadályozni. Kora délután bement a hivatalba, hogy lelakatolja a titkárság rácsos ajtaját, de a lakatot az ülésre érkezők később leverték.

Július 15-én a polgármester azért rekesztette be a testületi ülést, mert képviselői indítványra fegyelmi vizsgálatot javasoltak ellene, azonban a testület többségét alkotó úgynevezett "tízek" folytatták a munkát, és megszavazták a vizsgálatot, mondta Vargáné. A fegyelmi tanács ülését annak ellenére összehívták péntekre, hogy a polgármester csütörtökön írásban tiltotta meg a részvételt és feljelentést helyezett kilátásba azoknak, akik mégis megjelennek.

Vargáné elmondása szerint most is csak a fegyelmi vizsgálatot korábban megszavazók jöttek el, a Fidesz-KDNP, illetve a Civil Összefogás színeiben politizáló képviselők távol maradtak. A tíz megjelent képviselő így is elég volt a 18 tagú testületből.

Fábry Béla, Fót szocialista alpolgármestere elmondta, hogy Móczár Béla, a fegyelmi bizottság elnöke, valamint két másik bizottsági elnök, illetve a jegyző jelenlétében hétfőn reggel 8-kor a vonatkozó szabályok szerint lezárják a polgármester irodáját. Mádly Zsolt csak a személyes holmiját viheti el, a folyamatban lévő ügyek aktáit, illetve a folyamatos munkához szükséges információkat át kell adnia az őt helyettesítő Bartos Sándor fideszes alpolgármesternek.