Coming out MEH-es vagyonnyilatkozatban

2009.08.13. 10:03 Módosítva: 2009.08.13. 12:03
A miniszterelnöki kabinetiroda operatív ügyeit irányító Sebián-Petrovszki László leadott vagyonnyilatkozatában deklarálta, hogy évek óta élettársi kapcsolatban él Sugár Bertalan énekessel. A szakállamtitkár a második vezető a MEH-ben, aki nyíltan vállalja homoszexualitását.

Az élettársi rubrika kitöltésével hivatalosan is vállalta másságát a Miniszterelnöki Hivatal vezető munkatársa. A MEH egyik szakállamtitkára, Sebián-Petrovszki László vagyonnyilatkozatában jelezte, hogy évek óta együtt él Sugár Bertalan énekessel.

Sebian-Petrovszki jelenleg Bajnai Gordon kormányfő kabinetirodáján tevékenykedik, a back-office szakállamtitkárságot irányítja, amely munkaszervezési és hr ügyekkel foglalkozik

A szakállamtitkár a Borsnak nyilatkozva azt mondta: "Fel sem merült, hogy üresen hagyjam a házastársra, élettársra vonatkozó részt. Ha valakivel tartósan együtt élek, megosztva minden örömömet és gondomat, akkor ő bizony az élettársam, akármit is mond a jog erről. Így természetesen beírtam a vagyonnyilatkozatomba a páromat is"

Élettársa, Sugár Bertalan tinédzser korában lett sztár Sugár Berci néven. A dagi kisfiúnak 1992-ben, 14 évesen jelent meg Hé, kölyök című albuma, amiről a Csöngess be hozzám, jó barát feldolgozással futott be. Aztán kiment Amerikába pár évre, a felismerhetetlenségig lefogyott, és Bery néven tért vissza, nyálas-sírós popszámokkal. Az Ébredj velem című albumát 2000-ben az Egyedül követte. 2007-ben comingoutolt Novák Péternek a Struccban. Akkor azt mondta, nem fél, hogy rajongókat veszít vele, mert amúgy is kevés rajongója van.

Szetey Gábor
Szetey Gábor

Az első MEH-es vezető két éve, még a Gyurcsány-kormány idején comingoutolt. Szetey Gábor, a személyi ügyekért felelős államtitkár a melegfesztivál nyitóünnepségén, az SZDSZ politikusaival megtöltött nézőtér előtt jelentette be: „meleg vagyok!” Szetey akkor azzal indokolta a pártpolitikailag is érdekes lépését, hogy már unta a titkolózást környezete előtt.