Előzetesben a vesztegető ügyész

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán Varga Gergely volt kerületi ügyészt, akit vesztegetéssel gyanúsítanak. Az indok ugyanaz, mint amiért hétfőn őrizetbe vették: megpróbálta meghiúsítani az eljárás, bizonyítás sikerét.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai feljelentés alapján, Budapest közelében érték tetten Varga Gergelyt, amint pénzt vett át valakitől.

A gyanú szerint egy ügyben, melyben ő járt el, 600 ezer forintért enyhébb büntetést kért volna a vádlottra. A női vádlottal állítólag baráti és szexuális viszonyban is volt. Nemrég adatok merültek fel, hogy megpróbálja befolyásolni az ügy érintettjeit, ezért hétfőn őrizetbe is vették a hivatalát vesztett ügyészt.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a volt ügyészt szerdán reggel előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az előzetest egy hónapra rendelték el, az indoklás megegyezik azzal, amiért őrizetbe vették. Vagyis felmerült a gyanú, hogy a férfi megpróbálta megakadályozni a bizonyítási eljárás sikeres lefolytatását a többi érintett befolyásolásával.

Varga Gergely tavaly januárig volt a Fővárosi Főügyészség szóvivője, akkor azért távozott a posztról, mert feljelentették. Ahogy arról egy birtokunkba jutott hangfelvétel alapján beszámoltunk: azt állította a Mendoza-ügy bírósági tárgyalása után, hogy ismeri a valódi tetteseket. A belső vizsgálat szerint csak blöffölt, így nem indult ellene eljárás.