2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

A Jobbik és a Magyar Gárda koszorúzott a Szent István-szobornál

2009.08.22. 20:57
Koszorút helyeztek el a révkomáromi Szent István-szobornál szombaton délután a Jobbik és a Magyar Gárda képviselői.

A negyven tagú csoportot Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke és európai parlamenti képviselője vezette. A koszorúzás incidens nélkül zajlott le.

"Bízom abban, hogy Szlovákia szlovák nemzetiségű lakosainak többsége nem tartja ellenségének a magyarokat. Ezeknek a szlovákoknak össze kellene fogniuk a magyarokkal. Mai koszorúzásunk a megfontoltan, normálisan gondolkodó, szlovákul érző emberek nevében is történt, akik egészségesen gondolkodva elítélik a magyar elnök elleni pénteki szlovák lépéseket" - nyilatkozta Szegedi Csanád a pozsonyi TASR hírügynökségnek.

Hangsúlyozta: Szlovákia és Magyarország hasonló gondokkal küzd. Ezek közül a legfontosabbak: gazdaságukat a nemzetek feletti társaságok ellenőrzik, illetve a roma probléma.

A Szent István-szobrot pénteken este avatták fel ünnepélyes keretek között. A révkomáromi rendezők az eseményre Sólyom László magyar államfőt is meghívták. Szlovákia azonban provokációnak minősítette Sólyom tervezett révkomáromi látogatását, s az elnök végül nem vett részt az eseményen.