Katona Bélát nevezte meg az MSZP új házelnökként

2009.08.24. 21:52
Katona Béla váltsa az országgyűlés elnöki posztján Szili Katalint, ezt javasolta az MSZP országos elnöksége a párt frakciójának. Az elnökség azt szeretné, ha most Szili Katalin a baloldal építésében venne részt.

Katona Béla
Katona Béla

A Szili Katalin leköszönésével megüresedő házelnöki posztra Katona Béla jelölését javasolja a frakciónak az MSZP országos elnöksége. A testület szerint Katona személyében a választásokat közvetlenül megelőző időszakban egy olyan politikus irányíthatja az országgyűlés munkáját, aki sikerrel kamatoztathatja a költségvetési bizottságban szerzett szakpolitikai tapasztalatait a büdzsé megvitatásakor, elfogadásakor.

A távozó Szili Katalinnak, aki a magyar parlament eddigi történetében a leghosszabb ideig, és a legnehezebb körülmények között töltötte be a házelnöki posztot, az elnökség köszönetet mondott. Az MSZP most arra számít, hogy a leköszönő házelnök a jövőben minden energiáját, megszerzett tekintélyét és népszerűségét a baloldal és a Magyar Szocialista Párt megerősítése és választási sikerei érdekében veti latba.