4 millió forint szociális segélyt csaltak el

2009.08.27. 16:10
A nagykanizsai polgármesteri hivatal egyik alkalmazottja vélhetően a saját számlájára is utalt át szociális segélyeket. A hivatalból összesen 4 millió forint szociális pénz jutott illetéktelen számlákra, a rendőrség hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt nyomoz.

Hivatali visszaélés, sikkasztás, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt fegyelmi eljárás indult a nagykanizsai polgármesteri hivatalban, a rendőrség a város jegyzőjének feljelentése alapján nyomoz. hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. Tuboly Marianna jegyző az MTI-nek azt mondta: a szociális segélyek kiutalásánál találtak gyanús eseteket, ezért tettek feljelentést. Ezen túlmenően szerdán fegyelmi eljárás is indult nyolc hivatali dolgozó ellen, hogy tisztázzák a felelősségüket.

Egy revizori vizsgálat során derült fény arra, hogy nem segélyezett személyeknek is utaltak szociális pénzt. Az első vizsgálati körben több mint 660 ezer forint kiutalása lett gyanús, de korábbi évekre visszamenőleg, tételesen át kell még vizsgálniuk minden számlaszámot, hogy a pontos kárösszeget meg lehessen állapítani. (Összességében 4 millió forintról lehet szó.) Hozzátette, hogy nem a segélyek megítélése kapcsán, hanem kizárólag a kiutalásuk során tapasztaltak gyanús körülményeket.

A helyi Szuperhír hírportál értesülése szerint a hivatal egyik alkalmazottja a tavalyi év elejétől idén nyárig saját, illetve ismerősei bankszámlájára utaltatott szociális segély címén megítélt pénzeket. Az átutalt összeg együttesen meghaladja a négymillió forintot.