Három embert keresnek a melegfelvonuláson megvert nő miatt

2009.09.06. 19:45
Két férfit és egy nőt keres a rendőrség annak a nőnek az ügyében, akire szombaton támadtak rá a melegfelvonulás után. Ennek kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: ellenőrizni fogják a térfigyelő kamerák felvételeit is. Az előállítottak többsége már hazamehetett, egy embert azonban az ügyészség őrizetbe vett, a gyanú szerint ugyanis betontömbbel dobott meg egy rendőrautót.

A szombaton bántalmazott nő a melegfelvonulás pólóját viselte, amikor megtámadták. A rendezvény után az Astoriánál odament hozzá több ember, akik megütötték és megrugdosták. Az ügyben három embert keres a rendőrség: két férfit és egy nőt - mondta Tafferner Éva. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeit is megvizsgálja majd.lás

A melegfelvonuláson történt rendbontások miatt a rendőrség összesen 41 embert állított elő. Bár az ellentüntetők a rendezvény résztvevőihez nem jutottak közel, többször is rátámadtak a rendőrökre: kövekkel, üvegekkel és palackokkal dobálták őket. Ezt később a Károly körúton és az Astoriánál is folytatták. Az egyenruhások közül ketten sérültek meg. A rendőrség többek ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárás, velük szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja majd le a nyomozást. Közülük egy embert az ügyészség őrizetbe vett, a férfi a gyanú szerint ugyanis az egyik rendőrautóra egy betontömböt dobott - mondta a Független Hírügynökségnek Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Hozzátette: további öt embert már megkapta a gyanúsítotti kihallgatásról szóló idézést. A rendőrség is őrizetbe vett egy embert, mert mint kiderült, elfogatóparancs volt érvényben ellene. A többiek hazamehettek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport