Fesztiválbetegség volt a tatai gólyatáborban

2009.09.07. 12:54 Módosítva: 2009.09.07. 13:03
Nem valószínű, hogy a H1N1 vírus döntötte ágynak az ELTE elsőéves hallgatóit, inkább csak az ilyenkor szokásos kimerültség.

A Közép-Dunántúli Régió helyettes tisztifőorvosa szerint nem valószínű, hogy az új influenza fertőzött az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tatai gólyatáborában.

Balatoni Mihály úgy tudja, csütörtökön négyen lázasodtak be a 600 fős táborban, majd pénteken újabb 14-15 hallgatóról jelezték, hogy betegek lettek, de tüneteik inkább kimerültségről, meghűlésről árulkodtak. Mivel a tábor pénteken véget ért és mindenki hazament, mindenkit a saját háziorvosa lát már el, és új influenza gyanúja esetén ők intézkednek majd.

Ritoók Emese, az ÁNTSZ szóvivője hétfőn délelőtt kérdésünkre elmondta, nem kaptak mintákat, ezért nem tud arról nyilatkozni, valóban a H1N1 vírus okozta-e a megbetegedéseket.

Berkes Ákos, az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatának elnöke azt írta, a közösségi oldalakon olvasható üzenetekből és a levélváltásokból az derült ki, hogy a diákok többsége lebetegedett, de vasárnapra mindenki kipihente magát, jobban lett.