Rendőri segítséget kért az ózdi posta

2009.09.08. 13:01
Sokan nem várják meg, hogy a kézbesítő házhoz vigye a segélyt, ehelyett összeverődnek a posta előtt, és akadályozzák a munkát.

A rendőrség és az önkormányzat segítségét kéri az ózdi posta, mert segélyosztáskor a jogosultak elárasztják a főposta környékét, és ezzel veszélyeztetik a postás biztonságát, a kézbesítés pontosságát és zavarják a többi ügyfelet.

A jogszabály azt írja elő, hogy mindenki a saját otthonánál vegye át a járadékot, de a postai illetékes szerint ezt nem tudják betartani.

Nemcsak Ózdon, sok más településen, ahol nagy számban élnek segélyezettek, ugyanezzel a gonddal küzdenek. A postásnak szinte lehetetlen kijutnia a postáról, mert az összeverődött tömegből mindenki egyszerre szeretne hozzájutni a pénzéhez - mondta el Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője.

A jogszabályok azt írják elő, hogy a segélyezett otthonához kézbesítsék a segélyt, de a postai szóvivő szerint ennek nem tudnak eleget tenni a posta előtt várakozó tömeg miatt. Ezért most első lépésként a rendőrséggel és önkormányzattal együttműködve megpróbálják meggyőzni arról az érintetteket, hogy otthon várjanak a postásra. Ha ez nem hoz eredményt, rendőri és polgárőri segítséget kérnek.