Orbán új költségvetést ígér

2009.09.18. 21:12
A Fidesz, ha kormányra kerül, jövőre hatályon kívül fogja helyezni a költségvetést, és megalkot egy újat, a párt gazdaságpolitikája ugyanis teljesen más természetű, mint amilyet a jelenlegi kormány képvisel - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a HírTV Péntek8 című műsorában.

A pártelnök szerint a 2010-es költségvetés azért veszélyes, mert elvesz fél évet a megújulásból: óriási kár származik belőle, ezért nem mindegy, hogy mikor lesznek az országgyűlési választások.   "Minél hamarabb, az annál jobb", és ezért nem mindegy, hogy elfogadja-e a parlament a büdzsét - hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: az lenne a jó, ha nem fogadnák el, "már csak azért sem (...), mert ez a költségvetés nem marad hatályban, másikat fogunk alkotni helyette". Szerinte egyetlen büdzsé sem sodorta még a magyar családok százezreit ilyen súlyos veszélybe, mint a mostani.

Orbán Viktor úgy látja, az országban az állapotok lehangolóak, a most előterjesztett költségvetés pedig tovább fogja rontani ezeket az állapotokat, ám - mint azt pénteken Győrött is elmondta - ő maga bizakodó, 2010 szerinte a remény éve lesz.

Szerinte a kormányváltás az eredményeket is meg fogja hozni, és nem két-három év alatt, hanem hamarabb. Több lesz a munkalehetőség, csökkenni fog a vállalati csődök száma, meg fogják becsülni azokat, akik dolgoznak, a gyermekvállalást az állam is értéknek fogja tekinteni, a kórházakat is rendbe teszik, az iskolákat pedig nem bezárják, hanem megnyitják - sorolta. Utóbbival kapcsolatban hozzátette: még a legkisebb településen is lesz legalább alsó tagozat.