Fidesz: Hunvald hatmilliót kapott, amióta ül

2009.09.20. 12:07
Majdnem hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György VII. kerületi polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt, közölte a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője.

A Fidesz szerint a február óta munkát nem végző VII. kerületi polgármester számára a kifizetéseket meg kell szüntetni - mondta az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt a kerületi frakcióvezető.

Vattamány Zsolt hozzátette: indítványt nyújtottak be, amelyben javasolják, hogy a képviselőtestület függessze fel Hunvald György alapilletményének kifizetését, költségátalányát pedig vonja meg.

hunvald

A politikus elmondta, a polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742 560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5 940 480 forintot kapott.

Szerinte elfogadhatatlan, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított, börtönben lévő, munkáját nem végző polgármester ilyen hatalmas összegű "zsebpénzt" kapjon havonta.

Hétfőn a képviselőtestületi ülésen nem vették napirendre a fideszes indítványt.

Gergely József, alpolgármester az ülés szüntetében pofátlanságnak minősítette a javaslatot. Amikor Deutsch Tamás egy évig az önkormányzat tájára sem jött, és mégis felvette fizetését, akkor a Fidesznek egy szava sem volt, mondta Gergely, aki szerint Hunvald esetében teljesen más a helyzet, ő nem lóg a munkából, hanem nem engedik dolgozni.

Gergely szerint egyébként azért nem vették napirendre a fizetés kérdését, mert ebben az ügyben nincs illetékessége a testületnek, azt egyedül Hunvald vonhatná vissza.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.