Hunvald ügye nem került napirendre

2009.09.21. 17:04 Módosítva: 2009.09.21. 17:36
A hétfői testületi ülésen nem került napirendre Erzsébetvárosban az előzetesben ülő Hunvald György havi juttatásainak megvonásáról szóló előterjesztés, ezért a polgármesternek továbbra is jár a havi 742 ezer forint.

Továbbra is jár Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármesternek az önkormányzattól a havi 742.560 forintos juttatás, az erzsébetvárosi képviselő-testület ugyanis hétfői ülésén nem vette napirendre a Fidesz azon indítványát, hogy függesszék fel a polgármester illetményének kifizetését, illetve vonják meg tőle költségátalányát.

Előterjesztésüket, amelyet napirendi módosítóként adtak be, mert előzetesen nem került napirendre a képviselő-testület 10:7 arányban leszavazta, így arról nem is tárgyaltak, mondta el Vattamány Zsolt. A következő testületi ülésen a Fidesz újra próbálkozik majd.

Vattamány vasárnap az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt közölte, hogy mintegy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A nyomozati bíró a napokban döntött Hunvald György vagyonának zárolásáról.