Megpofozták, majd ágyékon rúgták Kolumbán Györgyöt

2009.09.27. 14:10
Gázpisztollyal lőtt arcon egy férfit egy esztergomi önkormányzati képviselő szombaton este Esztergomban, egy rendezvényen. A lövések azért dördültek, mert a másik férfi egy vita után ütni, rúgni kezdte a képviselőt.

Gázpisztollyal lőtt támadójára Kolumbán György Esztergom fideszes önkormányzati képviselője. Előzőleg szemtanúk számoltak be arról, hogy szombat este a Széchenyi téren, egy verekedésben a képviselő használta gázfegyverét. A két ember a Mária Valéria híd nyolc évvel ezelőtti átadása óta minden évben megrendezett hídünnep egyik programján vett részt, mikor az eset történt.

A rendőrség annyit erősített meg vasárnap, hogy összeverekedett két 65 év körüli férfi Esztergom főterén szombat este 11 óra körül egy rendezvényen. Egyikük többször megütötte, majd ágyékon rúgta a másikat, aki válaszul gázfegyverrel közelről kétszer arcon lőtte. Mindketten nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A verekedőket egyébként egy a rendezvényen civilként, érdeklődőként résztvevő rendőr, a Készenléti Rendőrség egyik szabadnapos munkatársa választotta szét.

A verekedő férfi ellen garázdaság gyanújával indul eljárást, a gázpisztolyt használó politikusnál pedig vizsgálják, jogos önvédelemről volt-e szó. Úgy tudni, hogy Kolumbán Györgynek a gázpisztoly tartására és viselésére is volt engedélye.

Kolumbán György vasárnap azt MTI-nek mondta: egy férfi lépett oda hozzá Esztergom főterén, egy papírlapot tartott elé, majd amikor olvasni kezdte, arcon ütötte. Ő ekkor rálőtt az engedéllyel tartott gázpisztolyából. A támadó nem sokkal később visszatért, ágyékon rúgta a képviselőt, aki ekkor ismét rálőtt.