A bíróságon folytatódik a pécsi vízmű-sztori

2009.10.06. 20:00
Bírósághoz fordul a Pécsi Vízmű Zrt., közölte Nyirati István, a cég vezérigazgatója. A Tettye Forrásház Zrt. is a bíróságon keresi igazát: birtokvédelmet kért. A pécsi MSZP szerda reggelre bizottsági ülést hívott össze a kialakult helyzet miatt.

A Pécsi Vízmű Zrt. sérelmére elkövetett hétfő reggeli akció bűncselekmény - mondta Nyirati István. Hozzátette, a vállalat jogászai már fogalmazzák a bírósági beadványt, amit szerdán reggel juttatnak el az illetékesekhez. ”Bízom benne, hogy az igazság győz” - közölte.

A Tettye Forrásház Zrt. is a bíróságon keresi igazát, a Pécsi Városi Bíróságtól kért birtokvédelmet, közölte Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Birtokvédelmet kért még hétfőn a Pécsi Vízmű Zrt. is, de ők Pécs jegyzőjétől. Választ egyelőre nem kaptak.

A kialakult helyzet miatt szerda reggelre a gazdasági és önkormányzati bizottság együttes ülését hívta össze a pécsi közgyűlés szocialista frakciója - mondta Tóth Bertalan, az MSZP városi elnöke.

Hozzátette: Winkler Tamástól, a Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatójától, Szabó Iván ügyvédtől és Páva Zsolt polgármestertől többek között arra szeretnének választ kapni, hogy a vízszolgáltatás biztonságára milyen garanciákat tudnak adni; milyen összegű kártérítést kell fizetni a városnak a Pécsi Vízmű Zrt. kisebbségi, francia tulajdonosának; valamint mivel tudják alátámasztani, hogy jogszerű volt a hétfői akció.

Az ügy előzménye: hétfő reggel kitessékelték a biztonságiak a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatóját, Nyirati Istvánt, amikor több munkatársával együtt megpróbált bejutni a cég épületébe, miután hétfő reggel egy őrző-védő cég emberei lezárták a Pécsi Vízmű Zrt. bejáratát, és azóta csak az alkalmazottakat engedik be, a vezetőséget nem.