Szabó Zoltán: Zakatol a narancsszínű pénzszivattyú

2009.10.18. 14:56
Az MSZP szerint Nagykőrösön is zakatol "a narancsszínű pénzszivattyú": Czira Szabolcs fideszes polgármester nászurának cégei nyertek el több közbeszerzést is a településen, közölte Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

A Duna Aszfalt Kft., amelynek tulajdonosa a polgármester fia feleségének édesapja, Szíjj László, nem nyilvánosan meghirdetett, hanem meghívásos közbeszerzési eljáráson nyert el egy 25 millió forintos útépítést Nagykőrösön, jelentette be Szabó Zoltán a sajtótájékoztatóján. Maga az önkormányzat választotta ki azokat a cégeket, amelyektől ajánlatot kért, fűzte hozzá a politikus.

Közölte, a közbeszerzési eljárásra az önkormányzat három céget hívott meg: Szíjj Lászlónak cégét, egy másik céget, amely szintén az ő érdekeltségébe tartozik, továbbá a Vegyépszert, amely "volt olyan előzékeny", és maga helyett egy olyan leányvállalatát küldte pályázni, amelyben korábban Szíjj László egy harmadik cégének volt tulajdonrésze. Hozzátette: a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft., valamint a Vegyépszer Zrt. mellett a szintén Szíjj László érdekeltségébe tartozó a Hódút Kft.-t hívták meg a közbeszerzésre.

Szabó Zoltán közölte: a három felkért cég közül csak a Duna Aszfalt Kft. pályázott, próbálkozott viszont egy fel nem kért cég, a W-Mix Kft. is. Elmondta, a W-Mix Kft.-ben korábban tulajdonrésze volt a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Vakond Út- és Építőipari Kft.-nek, de a társaság tulajdonrészét a Vegyépszer kivásárolta. szocialista politikus kitért arra, hogy az útfelújítást végül szoros versenyben nyerte a Duna Aszfalt Kft.: 22 millió 964 ezer forintos ajánlata valamivel jobb volt, mint a másik pályázóé, aki 23 millió 78 ezer forintos ajánlatot tett.

Az MSZP-s képviselő közölte: a Duna Aszfalt Kft. a napokban elnyerte a nagykőrösi vasútállomás előtti tér területrendezésére kiírt több mint százmillió forintos beruházás kivitelezését is. Szabó Zoltán szerint "abból, hogy egy párt képviselői hogyan kormányozzák a választók által rájuk bízott néhány ezres, néhány tízezres, esetleg néhány százezres településeket, joggal következtethetünk arra, hogyan kormányozná ez a párt az országot".