Zsidózásért kitették a Fidelitas hétkeres alelnökét

2009.10.20. 23:12 Módosítva: 2009.10.20. 23:35
Az edelényi polgármester miatt az utóbbi hetekben antiszemitizmus vádakkal szembenéző Fidesz ifjúsági szervezete példát statuált. A Fidelitas egy korábbi blogposztban elkövetett viccelődős zsidózásért kedden kizárta tagjai közül a VII. kerületi szervezet alelnökét, Bodrogi Pétert.

A kizárásról a Fidelitas vezetősége nevében Ágh Péter, a szervezet elnöke tájékoztatta a hírügynökségeket, hangsúlyozva: elfogadhatatlannak tekintik az antiszemitizmus minden formáját, s az ilyen témával való viccelődést is otrombának tartják.

A közleményben nem nevezte meg a „bűnöst”, és azt sem, hogy miként lett a vezetőség előtt ügy a blogos zsidózásból, hiszen az utóbbi időben csupán Molnár Oszkár, edelényi polgármester körül bontakozott ki egy régi televíziós interjúja pattantott ki „zsidózós” botrányt, és miatta demostrációt is hirdettek.

A közlemény kiadása után Ágh Péter elérhetetlen volt, a Fidesz szóvivője, Szijjártó Péter, a Fidelitas korábbi elnöke pedig azt mondta, nem tudja kiről van szó.

Az Index megkérdezte a VII. kerületi Fidelitas elnökét, Meggyes Mózest is, hogy mit tud az ügyről. A Független Hírügynökség szerint ugyanis az erzsébetvárosi szervezet egyik vezetője volt a kizárt blogger. Meggyes azt állította, nem hallott a kizárási döntésről, egy biztos, nem ő volt az érintett, hiszen neki nincs is blogja.

Évek óta blogolt viszont helyettese, Bodrogi Péter, akiről végül kiderült, hogy ő volt a kizárási eljárás alanya. A "Bodrogi Péter (1982-??)" blogot kedden este már bezárták, a tárolt verzióban azonban továbbra is olvasható. Az utolsó bejegyzés egy hónapja került bele Bárányfelhők címmel. A fidelitasos többnyire saját verseivel szórakoztatta olvasóit. A márciusig visszakövethető bejegyzésekben nincs nyoma etnikai viccelődésnek.