A Jobbik a Fidesz és az MSZP ellen is harcol

2009.10.23. 18:15 Módosítva: 2009.10.23. 20:22
Politikai kampányra használta fel az 1956-os megemlékezést a Jobbik. A rendezvényen több ezren vettek részt. A párt bejelentette, hogy az „SZDSZ megsemmisítése” után most az MSZP következik, de harcolni fognak a Fidesz ellen is.

A Jobbik Erzsébet téri nagygyűlésén nemcsak az 1956-os hősökről, de a „2006-os áldozatokról” is megemlékeztek, és pénzt gyűjtöttek a terrorizmus gyanújával letartóztatott Budaházy György és társainak ügyvédi költségeire. A rendezvényen nagy számban jelentek meg olyanok, akik a betiltott Magyar Gárda egyenruháját viselték.

Balczó Zoltán a Jobbik EP-képviselője azt mondta, hogy 56-ban a kommunisták, most pedig a pénztőke ellen kell küzdeni. Állítása szerint Jose Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét is „a globális pénztőke választotta ki” Európa vezetésére. Bejelentette, hogy egész Európában összefogás alakul ki az európai főhatalommal szemben, és szombaton öt európai nemzeti párt képviselője együttműködési megállapodást ír alá.

A Jobbik rendezvényén részt vett Mark Abramsson, a bevándorlásellenes svéd Nemzeti Demokraták elnöke, Luca Romagnoli volt EP-képviselő, a parlamenten kívüli olasz Fiamma Tricolore elnöke, Pierre-Patrick Cocriamont, a Belga Nemzeti Front vallon parlamenti képviselője és Bruno Gollnisch EP-képviselő, a francia Nemzeti Front alelnöke is. Az osztrák Szabadságpárt alelnöke betegségre hivatkozva nem tudott részt venni a Jobbik megemlékezésén.

„Száműzni kell a szemkilövetőket a magyar politikából, lejárt az elnyomó világuralmi elit ideje, a jövő a magunkfajtáké” – mondta Morvai Krisztina. A Jobbik EP-képviselője szerint Budaházy és társai „politikai foglyok”, és bejelentette, hogy hamis vád miatt feljelentést tett Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ellen. Morvai arról is beszélt, hogy a Jobbiknak sikerült eltűntetnie az SZDSZ-t a magyar politikából, most a másik „diktatórikus erő” az MSZP következik.

Vona Gábor hosszan ostorozta Draskovics Tibort, akit „kalodába zárna, hogy bárki leköphesse”. A Jobbik elnöke a Fidesznek is üzent: Orbán Viktor hiába szélsőségesezi a Jobbikot, amikor „a Fidesz csendben tűrte, hogy a kommunisták kirabolják az országot”, majd bejelentette, hogy a Jobbik a jövőben a Fidesz ellen is harcolni fog.