Hunvald repülőgépét is lefoglalták

2009.10.31. 08:52 Módosítva: 2009.10.31. 08:58
Zár alá vett a bíróság egy, az erzsébetvárosi ingatlanügy miatt előzetes letartóztatásban levő Hunvald György polgármester nevéhez köthető repülőgépet, írta szombati számában a Magyar Hírlap.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a napilapnak megerősítette: "a nyomozási bíró - a főügyészség vagyonfelderítése nyomán - a héten Hunvald György gyanúsítotthoz köthető további vagyontárgyak zár alá vételét rendelte el. A bíróság ennek keretében egy repülőgépet és négy személygépkocsit vett zár alá". Hozzátette: ezek a vagyontárgyak formailag más magánszemélyek, illetve gazdasági társaság nevén szerepeltek.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a bíróság ezt megelőzően egy banki folyószámlát, két személygépkocsit és három ingatlant vett zár alá Hunvald Györggyel kapcsolatban.

A repülőgép Hunvald feleségével hozható összefüggésbe, aki résztulajdonosa annak az amerikai cégnek, amelynek nyolcvan százalékos részesedése van a gépet üzemeltető vállalkozásban. A lap neve elhallgatását kérő informátora szerint a Hunvald család sosem használta a repülőgépet, csak egy üzleti vállalkozásuk volt.

Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, melyeket bűnszervezetben követett el, így a gyanúsításban foglalt bűncselekményekért a törvény szerint akár 20 éves szabadságvesztés is kiszabható.