Megvonják a bizalmat a helyi szocialisták Ózd polgármesterétől

2009.11.03. 23:15
Megvonják a bizalmat a helyi szocialisták a Borsod megyei Ózd polgármesterétől, döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a település első emberének személyes politikai és erkölcsi hitele - ezt közleményben tudatta az MSZP ózdi szervezetének elnöksége, taggyűlése és Ózd önkormányzatának képviselőcsoportja kedden éjjel az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ózdi MSZP-szervezet taggyűlése Benedek Mihály autokratikus vezetői stílusa miatt meghatározó többséggel alakította ki véleményét, amelyhez az önkormányzat képviselőcsoportjának állásfoglalását is kérte.

A közleményben kitértek arra is, hogy a polgármester "bizonytalan kimenetelű" fegyelmi eljárást indított a jegyző ellen. A munkaügyi bíróság a több száz oldalas fegyelmi anyagot alaki okok miatt érdemben nem vizsgálta. Ezt követően a polgármester a jegyzővel személyesen, egyeztetés nélkül állapodott meg, amelynek alapján a korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén 20 millió forintot (járulékokkal együtt 26,4 millió forintot) fizettetett ki.

Emellett kétségek merültek fel iskolai végzettségével kapcsolatban is. A vizsgálatok megállapították, hogy az általa megjelölt szám alatt az érintett középfokú intézmény érettségi bizonyítványt nem adott ki. A kommünikét jegyzők szerint mivel időközben Benedek Mihály egészségi állapota megromlott, folyamatos orvosi kezelés alatt áll, felgyógyulása után tudják megtenni a szükséges lépéseket.