Influenza: bezárták a móri szakképző iskolát

2009.11.11. 12:06 Módosítva: 2009.11.11. 12:11
Bezárták a móri Perczel Mór szakképző iskolát szerdától. A tanulók 25-30 százalékánál jelentkeztek influenzaszerű tünetek. Az ÁNTSZ reprezentatív vizsgálatai néhány esetben a H1N1 vírust is valószínűsítették.

Az intézményben 430 gyerek 25-30 százaléka beteg, influenzaszerű tünetekkel. A tanárok között is van beteg.

Az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális intézete úgynevezett reprezentatív vizsgálatot végzett öt gyereknél. Az első adatok szerint a megbetegedések egy részénél a H1N1 vírusfertőzés lehetőségét valószínűsítették a szakemberek - közölte Molnár Krisztián, Fejér megye aljegyzője.

A Független Hírügynökség meg nem erősített forrásból úgy tudja az 5 vizsgált mintából 3-ban találtak H1N1 vírust. Az oktatási intézményben a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében az iskola igazgatója a fenntartó Fejér Megyei Önkormányzat egyetértésével rendkívüli tanítási szünetet rendelt el szerdától egy hétre. Folyamatosan figyelik a betegség terjedését, és a szünet ennél tovább is tarthat, közölte Molnár Krisztián.

A gyerekek közül senkit sem kezelnek kórházban az eddigi információk alapján. Móron a többi iskolában nem tapasztaltak hasonló tömegesnek mondható megbetegedést. Például a Táncsics Mihály Gimnáziumban 354 tanulóból 24 beteg, az egyik 95 fős általános iskolában pedig 6.