Hunvaldról tárgyalt az MSZP krémje

2009.11.13. 14:50 Módosítva: 2009.11.13. 15:24
A jelek szerint a VII. kerületi szocialisták ellenszegülnek az országos vezetésnek, nem hajlandók megvonni az előzetesben ülő erzsébetvárosi polgármester fizetését.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke megerősítette, hogy volt egyeztetés a párt vezetése és a VII. kerületi MSZP-frakció között.

A budapesti pártvezető a megbeszélés részleteiről nem kívánt részleteket mondani.

Az MTI úgy tudja, hogy a csütörtöki megbeszélésen, ahol Lendvai Ildikó pártelnök is jelen volt, az országos vezetés megerősítette álláspontját, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György polgármesternek nem jár fizetés.

Az országos és a fővárosi vezetés arra kérte a kerületi MSZP-seket, hogy vegyék figyelembe az igazságügyi minisztérium állásfoglalását, és találják meg azt a jogi megoldást, amellyel ez kivitelezhető a fizetés felfüggesztése.

Fidesz: Meddig folyik még a mentegetés?

Vattamány Zsolt, a VII. kerületi Fidesz-frakcióvezető pénteken elmondta: továbbra is arra kíváncsi az erzsébetvárosi Fidesz, meddig folyik még az előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi szocialista polgármester, Hunvald György "mentegetése". Azzal kapcsolatban tette fel ezt a kérdést, hogy Hunvald György juttatásai ügyében magas szintű pártvezetői találkozó lesz pénteken a kerületi szocialistáknál.

Az erzsébetvárosi és az országos MSZP-nek az ügyben eltérő álláspontjára utalva a fideszes politikus azt kérdezte: tényleg ennyire nincs hatása az MSZP vezetőinek a helyi szocialistákra, vagy csak "a bolondját járatják az emberekkel"?

Az ügyben Lamperth Mónika, az MSZP elnökhelyettese is megszólalt, aki múlt szombaton azt nyilatkozta, hogy az MSZP szerint sem jár fizetés Hunvald Györgynek.

Aki nem dolgozik, ne kapjon fizetést

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter emlékeztetett arra, a tárca több hete világossá tette, hogy a hatályos jogszabályokból egyértelműen levezethető, hogy "aki nem dolgozik, az nem jogosult munkabérre".

A miniszter szerint nincs vita a tárca és az erzsébetvárosi önkormányzat között. Erzsébetvárosban "azon folyik kis értetlenkedés, hogy kinek van intézkedési kötelezettsége" - tette hozzá.

Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség egyebek mellett hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, amelyeket bűnszervezetben követett el.