Vízparti üdülőt adott olcsón a fideszes megye

2009.11.22. 13:18
Fidesz által vezetett Pest megyei önkormányzat 6,5 millió forintért kótyavetyélt el egy siófoki vízparti nyaralót. Szabó Zoltán szerint a tíz-tizenötszörös ár lett volna a reális.

Az MSZP "Így kormányoztok ti!" című sajtótájékoztató-sorozatának 19. részében a politikus emlékeztetett arra, hogy a több mint 600 négyzetméteres, balatoni, vízparti telken álló 100 négyzetméteres nyaralót az önkormányzati értesítés szerint a legjobb ajánlatot tevő nyerte el.

Szabó Zoltán azt mondta, hogy ez a vevő az az Árvai László volt, aki korábban kétszer is a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje volt, és 1998-2002 között a Pest megyei közgyűlésnek is tagja volt.

A szocialista képviselő hozzátette, hogy Siófokon 6,5 millió forintért egy lényegesen rosszabb helyen fekvő, 17 négyzetméteres sorházi apartmant lehet vásárolni.

Azt mondta, hogy a vízhez közeli üres telkek négyzetméterára 50-100 ezer forint között mozog, számításai szerint így csak a telek 30 millió forintot ér. Megjegyezte, hogy a hasonló méretű és adottságú házakat 20-40 millió forint között szokták kínálni a környéken.

Szabó Zoltán azt mondta, hogy a Fidesz és a Pest megyei önkormányzat fideszes vezetője, Szűcs Lajos úgy gondolja, hogy "az önkormányzat vagyonával, az adófizetők pénzével bármit meg lehet tenni".

A politikus vitathatatlannak nevezte, hogy kerültek napvilágra hasonló esetek más, esetenként kormánypárti képviselők kapcsán is. Úgy fogalmazott, hogy ilyenkor a jobboldali sajtó ingatlanpanamát kiált, a fideszes Balsai István "elszámoltatásról szónokol", az ügyészség pedig nyomozást rendel el. Hozzátette, hogy az "elkótyavetyélt üdülő" esetében viszont "úgy tűnik, hogy ezekre egyelőre várni kell".