Az MDF leigazolná Debreczeni Józsefet

2009.11.25. 15:47 Módosítva: 2009.11.25. 17:24
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán azt mondta: egyetért azzal, hogy legyen formalizált kapcsolat az MDF és Debreczeni József között. Debreczeni József Orbán Viktorról írt könyvének keddi bemutatóján az Indexnek azt mondta: meg sem fordult a fejében, hogy az MDF 2010-es listáján szerepeljen, a Népszabadságnak viszont azt mondta: szóba jöhet a politikai szerepvállalás az MDF-ben.

Kedden Debreczeni József  Dávid Ibolya és Kuncze Gábor társaságában mutatta be Orbán Viktorról szóló új könyvét. Az eseményen az Index kérdésére azt válaszolta: meg sem fordult a fejében, hogy az MDF 2010-es listáján szerepeljen és politikusi szerepet vállaljon.

A szerdán megjelent Népszabadságban viszont Debreczeni József közíró nem zárta ki, hogy politikusi szerepet vállal. Mint mondta, a rendszerváltás óriási történelmi fordulatot jelentett, abban igyekezett részt venni. "Most is történelmi idők jönnek, ha nem is olyan reménytelik, épp ezért a politikai szerep is jöhet akár" - nyilatkozta a lapnak, majd hozzátette: számára csak az MDF jöhet szóba.

Kerék-Bárczy Szabolcs az MDF szóvivője úgy fogalmazott: egyetért Debreczeni József írásaival és gondolatmenetével.

Közölte: örülne annak, ha formalizált kapcsolat alakulna ki az MDF és Debreczeni József között, azonban - mint kiemelte - erről még nem tárgyaltak.

Formalizált kapcsolat egyébként ebben a ciklusban is létezett a párt és Debreczeni között, aki 1990-94 között az MDF színeiben országgyűlési képviselő is volt. Debreczeni most az MTI kuratóriumi tagságát vállalta a párt felkérésére.