Nincsenek túl az életveszélyen a H1N1-es kismamák

2009.11.30. 08:11 Módosítva: 2009.11.30. 16:51
Még mindig ééletveszélyes az állapota azoknak a kismamáknak, akiket a budapesti Semmelweis Egyetem (SE) klinikáján kezelnek feltehetően H1N1 vírus miatti szövődménnyel.

A fővárosi Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Klinikáján ápolt két influenzavírussal fertőzött kismama közül az egyiknek a tüdeje után a veséjét és a szívét is megtámadta a H1N1 vírus - mondta Gál János, a fővárosi Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Klinikájának vezetője.

A klinikán kezelt 26 éves kismamát vasárnap este levették arról a különleges lélegeztető gépről, amelyre életmentő műtétje után kapcsolták, mivel javult a tüdő állapota. Hétfőn azonban állapota válságosra fordult, mivel a vírus több szervét is megtámadta.

A klinikán kezelt másik terhes nő állapota észrevehetően javul, de még ő is életveszélyben van. A 21 hetes terhes kismama állapota stabil, de lélegeztetni kell, mélyaltatásban tartják.

A szülészek is folyamatosan figyelik a két magzat fejlődését, állapotuk stabil - mondta el a főorvos. A kismamák nem kaptak az új influenzavírus ellen védőoltást.

A Szegeden ápolt harmadik kismama állapotáról a kórház nem ad felvilágosítást, csak annyit lehet tudni, hogy lélegeztetőgépen, mélyaltatásban tartják.