Új influenza miatt kellett megcsászározni egy kismamát

2009.12.02. 11:58 Módosítva: 2009.12.02. 12:24
Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy újabb új influenzás kismamát a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára. A győri kórházban ápolt terhes nő állapota stabilizálódott.

Újabb kismama került szerdán a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára az új influenzavírus szövődményével - közölte a klinika igazgatója, Jákó Kinga. A kismama állapota súlyos, ő is lélegeztetőgépre szorul.

  A klinikán kezelt másik kismama állapota továbbra is válságos, még mindig lélegeztőgépen van. Jákó Kinga szerint életbe kellene léptetni azt a tervet, amelynek alapján úgynevezett intenzív terápiás, lélegeztető centrumokat lehetne kijelölni az intézményekben olyan betegek elkülönítésére és gyógyítására, akiket az új vírus okozta szövődménnyel kezelnek. Az egyetem felajánlotta, hogy a Kútvölgyi Klinikai Tömbjében kijelöl erre a célra egy 12 ágyas intenzív osztályt.

Eközben stabilizálódott az állapota annak az újinfluenzás nőnek, aki napok óta életveszélyes állapotban fekszik a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán.

A 21 éves nőt szombaton megfázásos tünetekkel és tüdőgyulladással vitték kórházba. Állapota vasárnap vált kritikussá, azóta altatják és mesterségesen lélegeztetik az első kisbabáját váró asszonyt. Mostanra az is beigazolódott, hogy a nő szervezetében a H1N1 szövődményeként alakult ki a tüdőgyulladás.

A kismama szerdára jobban lett, stabilizálódott az állapota - mondta Oláh Attila, a kórház orvosigazgatója.

A kórházban a H1N1 járványos megjelenése miatt továbbra is részleges látogatási tilalom van, így a többi között között az intenzív osztályra sem mehetnek be a látogatók.