no

SZDSZ-es politikusok a tökutolsók

2009.12.23. 09:10 Módosítva: 2009.12.23. 09:33
Bajnai Gordon miniszterelnök a Szonda Ipsos népszerűségi listájának második felében van, elődje, Gyurcsány Ferenc pedig a végén. A bajnai kormányból viszont Gráf József földművelési, Szekeres Imre honvédelmi miniszter az élmezőny tagja. A mezőny második felében nincs fideszes politikus.

Sólyom László köztársasági elnök, Orbán Viktor Fidesz-elnök, Szili Katalin, az MSZP belső ellenzékének vezetője. Ez a sorrend a politikusok népszerűségi listáján a Népszabadságban közölt Szonda Ipsos-felmérés szerint.

A kormányzásra készülő Fidesz-KDNP-ből az első tízben – Orbán mellett – Navracsics Tibor frakcióvezető és Semjén Zsolt KDNP-elnök van. Rajtuk még egy fideszes politikus szerepel a listán, Kövér László a tizenegyedik.

A szocialistáktól Szili mellett a 2010-es jelöltségről lemaradó Gráf József földművelésügyi miniszter (5.), Szekeres Imre honvédelmi miniszter (6.) és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, frakcióvezető jutott be a top 10-be. Bajnai Gordon miniszterelnök a 15., elődje Gyurcsány Ferenc a huszadik a huszonkettes listán.

A Szonda Ipsos felmérésében az SZDSZ-ből három politikus szerepel a listán: az utolsó Retkes Attila pártelnök, az utolsó előtti Kóka János frakcióvezető, akit csupán két hellyel előz meg Demszky Gábor főpolgármester.

Vona Gábor, a Jobbik listavezetője a nyolcadik, Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje a tizedik.