Az MDF szerint Széles Gábor hasznot húz a sztrájkból

2010.01.15. 18:26
A Fidesz gazdasági holdudvara gazdagodik a sztrájkon – állítja az MDF. A párt egyik politikusa szerint a Széles-médiabirodalom a közszolgáltatások privatizációja ellen kampányol, miközben a tulajdonos a BKV-tól elprivatizált buszjáratokat üzemeltet a sztrájk idején is.

Az MDF arra kéri a sztrájkoló szakszervezeti vezetőket, hogy függesszék fel a sztrájkot, és tárgyaljanak a BKV vezetésével – jelentette be az MDF egyik országgyűlési képviselője.

Karsai Péter felszólítja a Fideszt is, hogy "hagyjon fel a kétszínű, „őszödi” politikájával". Véleménye szerint ugyanis miközben a Fidesz megnyilvánulásaival lázítja az állami és önkormányzati vállalatok dolgozóit, addig "a párthoz közel álló milliárdos vállalkozó luxusprofitot zsebel be az általa privatizált buszvonalakon, ahol természetesen nincs sztrájk".

Karsai Péter közleményében arról ír: "a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman" huszonhárom buszjáratot üzemeltet, amelyet a BKV-tól "privatizált el" a Fidesz gazdasági miniszteri posztjára pályázó milliárdos, mindeközben a tulajdonában álló, a Fidesz politikáját támogató médiabirodalom napi szinten kampányol a közszolgáltatások privatizációja ellen.

„Ez a történet is jól mutatja, mennyire kétarcú a Fidesz politikája, mennyire cinikus módon csapja be a választókat: miközben szavakban tiltakozik a privatizáció ellen, a párt gazdasági holdudvara éppen a privatizált közszolgáltatásokon gazdagodik.”

Az MDF-es politikus úgy fogalmaz: az MDF támogatja Kocsis István BKV-vezérigazgatót, hogy ne engedjen olyan követeléseknek, amelyek súlyos terheket rónak az adófizetőkre, és veszélyeztetik a közlekedési vállalat hosszú távú működését, fenntartható gazdálkodását. Nem szabad megengedni, hogy a BKV visszatérjen a pazarló, felelőtlen gazdálkodáshoz, és megszakadjon a vállalat átalakítási folyamata - írja az ellenzéki politikus.

Széles néhány perccel az MTI-ben közzétett nyilatkozat után jelezte, beperli a képviselőt.