Folytatódik a Zuschlag-per

2010.01.18. 06:48
A Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalása hétfőn folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. Fodor Endre tanácsvezető bíró március 31-éig huszonegy tárgyalási napot tűzött ki.

A 2008 októberében kezdődött perben az iratismertetés, valamint a bűnjelek vádlottak és védőik elé tárása után a perbeszédek és a védőbeszédek következnek. Ha nem lesz csúszás, akkor első fokon ítéletet is hozhat a bírói tanács a tervezett utolsó tárgyalási napon.

Decemberben az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János elsőrendű és Katus Ferenc harmadrendű vádlott is bejelentette, hogy az ítélethirdetés előtt beszélni kíván.

Az ügyben eddig több mint száz tanút hallgatott ki a bíróság, mellettük csaknem százan írásban tettek vallomást. A bíróság várja a Központi Nyomozó Főügyészség válaszát arra, hogy a vallomástételt államtitokra hivatkozva megtagadó tanút, Lusztig Pétert mégis kihallgathatják-e.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21. óta előzetes letartóztatásban van.