Mentés közben büntették meg a parkolóőrök a tűzoltókat

2010.01.20. 11:17
Megbüntették a kaposvári irodaház oltásánál kedden dolgozó önkéntes életmentőket a parkolóőrök - adta hírül szerdán a Somogyi Hírlap. A polgári védelem autóira is mikuláscsomagot tettek. A városgondnokság a büntetések elengedését ígérte.

A kaposvári irodaház kedden délelőtt gyulladt ki, az épületben a tűz keletkezésekor 160 ember tartózkodott. A legtöbben saját lábukon hagyták el az épületet, néhány embert azonban a tűzoltóknak kellett kimenteni.

Fotó: Lang Róbert (sonline.hu)
Fotó: Lang Róbert (sonline.hu)

Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka a sonline.hu-nak elmondta: a rendőrség által lezárt területre ugyan beengedték az egyesület autóit, a bevetés végén azonban a szélvédőre kitett büntető cédulákat találtak, noha a "Kötél speciális mentőszolgálat" felirat messziről is jól látható járműveiken.

"Aki arra járt, láthatta, hogy ég a székház, nagy baj van. Mégis három autónkra rakták ki a mikuláscsomagot" - mondta Bodó László.

Rossz helyre parkoltak - Fotó: Lang Róbert (sonline.hu)
Rossz helyre parkoltak - Fotó: Lang Róbert (sonline.hu)

Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője a sonline. hu megkeresésére azt mondta: az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzati rendelet alapján járjon el. Ugyanakkor at ígérte, hogy méltányosságot gyakorolnak és elengedik a büntetést.

Az irodaház előtti parkolóban a parkolóőrök a polgári védelem gépkocsijára is kihelyeztek egy mikuláscsomagot - tette hozzá a városgondnokság vezetője.