Elhunyt az a H1N1-es kismama, aki egyszer már meggyógyult

2010.01.26. 06:48 Módosítva: 2010.01.26. 07:04
Elhunyt Budapesten a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést - írta a Népszabadság.

A H1N1-gyel fertőzött kismamát december harmadikán megcsászározták, azután jobban lett, ezért szilveszterkor hazaengedték. Négy nappal később újra belázasodott, visszakerült a kórházba és az újabb háromhetes kezelés utolsó napjait kómában töltötte, mondta a nő férje a Népszabadságnak.

A gyerek jól van, az édesapa hazavitte, az anya viszont január 18-án hajnalban a Kútvölgyi kórházban meghalt, írja a Népszabadság. A lap a nő emlékére állított weboldalról tájékozódott a történtekről, a kismama testvére és férje úgy tudja: az influenza szövődménye okozta a bajt. Arról azonban, hogy pontosan mi okozta az asszony halálát, a Kútvölgyi úti klinika igazgatója, Gál János professzor nem nyilatkozott a Népszabadságnak.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos a lapnak elmondta: nincsenek pontos adataik, de szerinte huszonötnél több állapotos nőt kezeltek eddig a kórházak intenzív osztályain. Öten belehaltak az influenza okozta szövődményekbe, köztük a Kútvölgyi úti klinikán elhunyt beteg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport