Ma süthet ki utoljára a nap

2010.01.29. 09:54 Módosítva: 2010.01.29. 09:54
Talán pénteken nem, de az utána következő napokban folyamatosan fog esni a hó. Ráadásul nagyon hideg lesz, és a szél is fújni fog.

Pénteken inkább csak keleten számíthatunk havazásra - írja az Időkép. Északon borult, felhős lesz az ég, délen, délnyugaton viszont több órára is kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +1 fok között alakul.

Jégbe fagyott vízmérce Szolnokon, az Alcsi Holt-Tisza evezőspálya felőli szakaszán. (Fotó: Bugány János)
Jégbe fagyott vízmérce Szolnokon, az Alcsi Holt-Tisza evezőspálya felőli szakaszán. (Fotó: Bugány János)

A napsütést ezzel el is felejthetjük, mert az éjszakai órákban nyugat felől ismét felhősödés kezdődik, így szombaton országszerte borult lesz a reggel. Főképp a nyugati, északnyugati területeken számíthatunk havazásra, helyenként akár 5 centimétert is meghaladó friss hó eshet. A középső országrészben és a délkeleti régióban megerősödik a szél. A hajnali órákra -2 és -8 fok közé süllyed a hőmérséklet,

Napközben kelet-északkeleti irányba halad a csapadék, így délután már elsősorban a Tiszántúlon számíthatunk havazásra. Délen eső, ónos eső várható, míg észak felé haladva egyre inkább havazás lesz a jellemző. A kora esti órákra az északnyugati területeken már megszűnik a csapadék, ugyanakkor az északnyugatira forduló szél megélénkül. A nappali csúcshőmérséklet fagypont körül alakul.

Hómunkások Balatonalmádiban (Fotó: Nagy Lajos)
Hómunkások Balatonalmádiban (Fotó: Nagy Lajos)

Hétfőn talán lesz egy kis nyugalom, a következő napokban viszont valószínűleg folytatódik a havazás. Ráadásul nagyon hideg lesz, és fújni fog a szél. Kedden viharos szél várható.