Kiment WC-re, közben levették a jelöltségről

2010.02.01. 10:41
Végigülte az MDF hatórás választmányi ülését, de a vége felé ki kellett mennie Mészáros Tamás Csongrád megyei pártelnök-helyettesnek. Az országos választmány elnöke közben megbízhatatlanság vádjával kiszavaztatta az országgyűlési jelöltek közül. Mészáros az SZDSZ-es szövetség egyik legelszántabb ellenzője volt.

Karsai Péter választmányi elnök napirenden kívüli váratlan javaslatára a MDF országos választmányának még jelenlévő tagjai szombati ülésük végén megszavazták, hogy a 176 egyéni jelölt közül vegyék ki Mészáros Tamást, a párt csongrádi alelnökét.

Az Index információi szerint Mészáros miután végigülte a hosszú, több mint hatórás ülést, és le adta szavazatát a pártprogramra, valamint a jelöltállításra, rövid időre elhagyta az MDF-székház üléstermét.

 

Nincsen több delegált Mosonmagyaróváron

Kilép a Magyar Demokrata Fórumból Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere és Németh Sándor önkormányzati képviselő, ennek nyomán egyetlen delegáltja sem marad a helyi testületben az MDF-nek. A két politikus hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be döntését, amelyet mindketten azzal indokoltak: az MDF hátat fordított azoknak az értékeknek, amelyeket vallanak. Mindketten jelezték, nem tervezik, hogy más párthoz csatlakoznak. A Fidesszel és egy civil szervezettel közös listáról korábban a párt négy jelöltje jutott be az önkormányzatba, de ketten már korábban kiléptek az MDF-ből - mondta a polgármester. (MTI)

Közben, mint arról később értesült, arra való hivatkozással, hogy Hódmezővásárhelyen „Lázár János polgármester munkatársa”, és ezért nem lojális az MDF-hez, Karsai indítványozta leváltását.

Mészáros Tamás szerint azonban a probléma egészen más természetű lehet. A csongrádi MDF-es választmány ugyanis ellenszegült az országos vezetés terveinek, és azt a döntést hozta, hogy Csongrád megyében nem támogatják az SZDSZ-es egyezkedést, és mind a hét körzetben saját jelöltet állítanak a fórumosok.

Mészáros Tamás akkor a távirati irodának is elmondta, hogy a párt területi vezetése 90 százalék feletti arányban elutasította az együttműködés lehetőségét. A visszahívott jelölt akkor hozzátette: ellenezte Rabi Mihály megyei elnök azon felvetését is, amely felhatalmazta volna az MDF országos elnökségét, hogy tárgyalásokat folytasson az SZDSZ-szel. Mészáros Tamás is azt mondta, hogy addig nem nyilatkozik, de azt kijelentette, hogy országos választmányi tagként nemmel fog szavazni az együttműködésre: „Kerül, amibe kerül”– mondta.