Mesterházy MeH-es munkáját firtatja a Fidesz

2010.02.04. 17:14
A Fidesz arra kíváncsi, hogy milyen feladatot látott el a BKV-ügyben őrizetbe vett Mesterházy Ernő a Miniszterelnöki Hivatalnál. Mesterházy korábban azt mondta, hogy nem volt tanácsadó.

A Fidesz írásban fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez, hogy választ kapjon arra, hogy a BKV-ügyben őrizetbe vett Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a Miniszterelnöki Hivatalban (MEH), kivel tartotta a kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott.

A párt a Magyar Rádió tudósítására hivatkozik, amely szerint Mesterházy főpolgármesteri főtanácsadói munkája mellett a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként dolgozott.

Egy 2008. eleji interúban Mesterházy azt mondta az Indexnek, hogy a Városházáról kiindulva próbált közvetíteni a főváros és a kormány között. Állítása szerint nem volt tanácsadó, Szilvásy még kancelláriaminiszter korában kérte meg, hogy vegyen részt a MEH és a Főváros közös ügyeinek előkészítésében.

Egy 2006-os interjúban Szilvásy György állította, hogy Mesterházy a kormány és Budapest között létrejött, fejlesztésekről szóló megállapodás végrehajtásában a két fél által kiválasztott szereplőként működik.

Mesterházy Ernőt, a főpolgármester főtanácsadóját szerdán hűtlen kezeléssel gyanúsította meg és őrizetbe vette a rendőrség. Mesterházy Ernőt azzal gyanúsítják: szándékosan rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.