Szerződéseket manipuláltak a kiskunfélegyházi kórházban

2010.02.17. 10:20
A baon.hu értesülései szerint komoly összegek tűntek el a kiskunfélegyházi kórházból. Ami tény: több vizsgálat folyik egyszerre, egy dolgozó közös megegyezéssel távozott.

Három vizsgálat is indult a kiskunfélegyházi kórházban, mert több tízmillió, de akár több százmillió forint is eltűnhetett az intézményből. A baon.hu információi szerint különböző szerződésekkel manipuláltak, a jogtalan kifizetések sorozata eddig nem tűnt fel a vezetőségnek. Úgy tudni, hogy az egyik magas beosztásban lévő dolgozó emiatt már távozni kényszerült.

Kovács József főigazgató a megyei lap érdeklődésére megerősítette, hogy találtak pénzügyi és iratkezelési szabálytalanságokat. Az is igaz, hogy az egyik dolgozótól közös megegyezéssel megváltak, egy másik közalkalmazott ellen fegyelmi eljárást indítottak. „Ennél többet azonban a vizsgálat érdekei miatt egyelőre nem mondhatok” – közölte a főigazgató.

Ernyes László, a város egészségügyi bizottságságának elnöke annyit mondott, hogy önkormányzati biztost jelöltek ki azért, mert a kórháznak több mint százmillió forintos tartozása van. A pénzügyi fegyelem betartását, a számlákat, a nyilvántartást is ellenőrzi a biztos, de ennek eredménye csak több hét múlva várható.