Lendvai Ildikót is meg akarták támadni

Lapszemle

2010.03.04. 06:45 Módosítva: 2010.03.04. 06:48
Lendvai Ildikó is azon politikusok között volt, akit az előzetesben ülő Budaházy György csoportja meg akart támadni, írja a Magyar Nemzet.

Lendvai Ildikót is bántalmazni akarta a Hunnia Mozgalom, állítja a Magyar Nemzetnek Benkő György vállalkozó. A férfi hónapokon keresztül hangfelvételeket készített S. Józseffel. Ezeken Csintalan Sándor megveréséről, valamint szocialista képviselők ellen tervezett merényletkísérletekről beszél az ügy egyik gyanúsítottja.

Az MSZP elnökét egy belvárosi ház lépcsőházában bántalmazták volna, de végül elálltak tervük végrehajtásától, mert túlságosan kockázatosnak ítélték.

A büntetőügynek jelenleg 16 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 személy van előzetes letartóztatásban. Budaházyt azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja.

A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.