Lecsap az országra a havazás

2010.03.10. 09:34 Módosítva: 2010.03.10. 09:34
Szerdán főként a délnyugati országrészben várható havazás, itt a megerősödő szél miatt hóátfúvásokra is számítani kell. Éjszaka már Budapesten is hullhat friss hó, csütörtökön országszerte várható csapadék. A hőmérséklet a következő napokban is az ilyenkor szokásosnál alacsonyabban alakul.

Nagy nedvességtartalmú levegő éri el Magyarországot, ezért délnyugat felől sokfelé várható havazás, írja az Időkép. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs figyelmeztetést adott ki a nyugati országrészre, a Dunántúl több területén akár húsz centiméter hó is eshet szerda este és csütörtök hajnalban.

A megerősödő szél miatt hófúvások nehezíthetik a közlekedést. Az északi országrészben szerda délutánig még napsütéses idő várható, ugyanakkor éjszaka már Budapesten is havazhat. Folytatódik a megszokottnál hidegebb időjárás, napközben -1 és 6 fok várható.

Csütörtök napközben délkeleten inkább havas eső alakulhat ki, viszont a Nyugat-Dunántúlon igazi téli időre van kilátás, további 5 centi hó eshet, viszont mérséklődik a szél.

Pénteken fokozatosan elhagyja az országot a mediterrán ciklon, ezért már csak szórványosan várható havazás. A mögötte érkező hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, ezért még a hétvégén is hidegre, éjszakánként gyenge fagyokra kell számítani.