Viharos széllökésekkel érkezik március 15.

2010.03.13. 16:26 Módosítva: 2010.03.13. 16:26
Erősödik a szél a hétvégén, március 15-én pedig az északnyugati és a középső országrészben akár 80 km/h-s széllökések is kialakulhatnak. Vasárnap még várható napsütés, hétfőn inkább borult idő lesz.

Szeles idő várható a következő napokban, március 15-én helyenként akár 80 km/h-s erősségű széllökések is előfordulhatnak. Elsősorban az északnyugati és a középső országrészben lehetnek már szombat este is 65 km/h-s széllökések, mondta Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletese.

Vasárnap az ország legnagyobb részén 7-12 fok várható, északkeleten azonban csak 4-5 fok körül alakul a hőmérséklet. Az Időkép szerint több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk.

Hétfőn a nemzeti ünnepen változóan felhős, északon borult ég várható. Országszerte 4-9 fokot mérhetnek napközben, szorványosan záporok, hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati és a déli országrészben nem lesz annyira viharos idő, 40 km/h-s széllökésekre kell számítani.

Keddtől várhatóan felmelegedés kezdődik, a szél is mérséklődik. A hét végére már 15 fok köré is emelkedhet a maximum hőmérséklet.