Nem lesznek egymáshoz közel pártrendezvények

2010.03.15. 08:54
Szinte valamennyi parlamenti vagy parlamentbe készülő párt tart saját rendezvényt március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Korábban tartani lehetett attól, hogy az MSZP, a Fidesz és a Jobbik is egy időben, egymáshoz viszonylag közel rendezi meg saját programját, végül az MSZP korábbi időpontot, a Fidesz pedig távolabbi helyszínt választott.

Délelőtt 11 órakor kezdődik a fővárosi Jókai téren az MDF megemlékezése - a párt hangos kampánygyűlés helyett békés, méltó megemlékezést tervez. Ezzel egy időben az LMP a Teleki téren tartja rendezvényét. 12 fa elültetésével szimbolikusan útjára bocsátják a párt 12 pontját a mai Magyarország számára. A megemlékezésen beszédet fog mondani Schiffer András, a Lehet Más a Politika országos listavezetője.

Ahogy az elmúlt években, úgy most is a Március 15-e téren, a Petőfi szobornál lesz a Fővárosi Önkormányzat rendezvénye. Demszky Gábor főpolgármester délután 1 órakor fog eszédet mondani.

Az MSZP - az eredetileg tervezett délután három óra helyett - fél egykor kezdi megemlékezést a Pilvax közben. Terveik szerint a program délután 2 óráig mindenképpen véget ér. A rendezvényen beszédet mond majd Mesterházy Attila, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje.

A Fidesz délután három órakor kezdi ünnepségét és egyben kampánynyitóját az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György szobornál. Orbán Viktor pártelnök is beszédet mond majd a rendezvényen. A Fidesz korábban azt tervezte, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél emlékezik meg az 1848-as forradalomról, ám még március elején Szijjártó Péter úgy fogalmazott: fennáll a veszélye, hogy a két szélsőséges párt, az MSZP és a Jobbik provokációra készül, a Fidesz pedig nem akarja kockára tenni az ünneplők biztonságát.

A Jobbik ugyancsak délután három órakor tartja ünnepségét a Bajcsy Zsilinszky úton, a Deák Ferenc tér közelében. A rendezvényen beszédet mond majd - mások mellett - Vona Gábor, a párt kormányfő-jelöltje és Morvai Krisztina, a Jobbik államfő-jelöltje.