Vérző fejjel találtak rá Kiss Ernő dandártábornokra

2010.03.25. 11:11 Módosítva: 2010.03.25. 12:18
Kórházba került Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornok, akit az éjszaka találtak meg vérző fejjel a XII. kerületben - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból szerdán. A nol.hu információja szerint a tábornok részeg volt.
Kiss Ernő 2000-ben
Kiss Ernő 2000-ben

Egy járókelő talált rá Kiss Ernőre, ő értesítette a rendőröket. A rendőrök kimentek a helyszínre és mentőt hívtak a földön fekvő tábornokhoz, akit végül az Állami Egészségügyi Központba szállítottak. Az MTI megkereste az ügyben a BRFK-t, de nem kívántak nyilatkozni az ügyben, mondván nyugalmazott tábornokról van szó és már nem az állomány tagja.

A nol.hu információ szerint "merevrészegen, mezítláb, zokni és cipő nélkül, vérző fejjel talált egy tábornokot a rendőrjárőr Budapesten, a XII. kerületben". Az atv.hu információi szerint félmeztelenül, öntudatlan állapotban találtak rá a tábornokra.

A nol.hu-nak rendőrségi források megerősítették, hogy a megtalált személy Kiss Ernő nyugalmazott rendőr tábornok. A tábornok környezetében többen úgy gondolják, hogy a vissza-visszatérő ittas botrányok mögött már betegség áll, és Kiss Ernőnek jobb lenne, ha az újabb büntetőügyeket megelőzendő inkább az orvosi kezelést választaná.

Kiss Ernő ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőpere múlt pénteken kezdődött el a Fővárosi Bíróságon. A nyomozó ügyészek szerint 2007. november 23-án hajnalban, az akkor még a XIII. kerületi rendőrkapitányság élén álló dandártábornok, aki korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot is vezette, részegen nekihajtott több parkoló autónak, majd azt próbálta elhitetni a hatóságokkal, hogy ellopták az általa használt autót, és egy "alteregója" követte el a cselekményeket.

A tábornok a bíróságon nem tett vallomást, de tagadta bűnösségét, és arra utalt, hogy a történtek mögött haragosai állhatnak, akik a rendőrség, illetve a szervezett alvilág köreiből kerülhetnek ki.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett".  Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Legutóbb februárban került a figyelem középpontjába Kiss Ernő, akkor alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök a III. kerületben. Kiss Ernőt akkor vérvételre előállították, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök.