Eladja sportlovait a honvédség

2010.04.02. 13:50
A Honvédelmi Minisztérium (HM) pályázaton értékesít gyakorlólövegeket, gránátokat, töltényeket és sportlovakat, közölte a tárca.

A HM egyfordulós nyilvános pályázat keretében értékesítik a honvédelmi célra felesleges eszközöket, fegyverzet-technikai szakanyagokat és sportlovakat.

Az eladásra szánt tételek között szerepelnek például 82 milliméteres világító aknagránátok, lövésztöltények, 85 milliméteres D-44 gyakorlóágyú, 23 milliméteres ZU-2 gyakorló légvédelmi gépágyú, 122 milliméteres 38/68M gyakorló tarack, és két sportló is.

A feleslegessé vált lőszerek, gyújtók, aknagránátok negyven-ötven évesek, szavatossági idejük lejárt, csomagolóládáik elöregedettek. A lovak - figyelemmel az állatorvosi zárójelentés szerinti krónikus betegségekre való hajlamukra - további rendeltetésszerű használatra alkalmatlanok, bértartásuk költséges.

A gyakorló lövegeket, amelyeket már korábban hatástalanítottak, azért adja el a HM, mert az éles eszközöket már korábban kivonták a minisztérium rendszeréből, ezért azok gyakorló eszközeire sincs szükség.

Az eladásra szánt két lovon felül még három lóval rendelkezik a honvédség.