Orbán: Két héten belül javul a közbiztonság

2010.05.11. 15:30
Ózdon kezdődött meg a Fidesz öt állomásból álló nemzeti konzultációja. Orbán Viktor leendő miniszterelnök megismételte a párt közbiztonsággal kapcsolatos kampányígéreteit.

Az új kormány megalakulása után két héten belül érzékelhető javulás a közbiztonságban, mondta Orbán Viktor a Fidesz nemzeti konzultációjának első állomásán Ózdon.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Minden faluban lesz rendőr, illetve körzeti megbízott, más településeken több rendőr szolgál majd. Újra megnyitják a bezárt rendőrségi fogdákat.

A szabálysértésekkel kapcsolatos végrehajtás a jegyzőktől visszakerül a rendőrség hatáskörébe.

Az ózdi művelődési központ kistermében tartott rendezvényre 300 ember volt hivatalos, jellemzően megyei közbiztonsági vezetők, rendőrök, polgárőrök, polgármesterek, jegyzők. Az első sorokban a térség fideszes országgyűlési képviselői ültek.

02

A leendő kormányfő a parlamenti választások második fordulója után jelentette be, hogy öt nemzeti ügyben nemzeti konzultációkat tartanak. Ezek közé a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpra állítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszahozatala tartozik.