A Kossuth térre hív a Fidesz

2010.05.26. 11:38
A Fidesz-KDNP az új kezdet napjának nevezett szombaton nagygyűlést tart a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren. Orbán Viktor mellett beszél majd Semjén Zsolt, és Kósa Lajos is.

Nagygyűlést tart szombaton, a miniszterelnöki eskütétel napján a Fidesz-KDNP a Kossuth téren, jelentette be szerdán Szijjártó Péter, aki úgy fogalmazott: "újra Kossuth tér!".

A szombati miniszterelnöki eskütétellel kezdetét veszi a nemzeti együttműködés korszaka. Szijjártó az új kezdet napjának nevezte a szombatot, amelyet szeretnének együtt ünnepelni mindazokkal, akikel később együtt fogják felépíteni a nemzeti együttműködés rendszerét.

A kormányfői eskütétel és a parlamenti ülés után, délután háromkor kezdődő rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is.

A Fidesz 2002-ben, a két választási forduló között tartotta legnagyobb nagygyűlését a Kossuth téren. Akkor a szervezők szerint közel kétmillió ember vett részt a megmozduláson.