Ez a poszt a következő Percről percre része:

Orbán Viktor esküszik

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • cikkünk a témában:

    Megközelíthetetlen lesz a belváros

    Budapesten több helyen is forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani a hétvégén. Nem csak a kormányalakítással kapcsolatos rendezvény miatt zárják le a belvárost már péntek délután, de egy futóverseny miatt a pesti alsó rakpart nagy része is kiesik a forgalomból. A Bosnyák téren útfelújítás nehezíti a közlekedést, ráadásul a Magyarország-Németország mérkőzés miatt fokozott ellenőrzésre kell számítani.

  • cikkünk a témában:

    A Kossuth térre hív a Fidesz

    A Fidesz-KDNP az új kezdet napjának nevezett szombaton nagygyűlést tart a miniszterelnöki eskütétel után a Kossuth téren. Orbán Viktor mellett beszél majd Semjén Zsolt, és Kósa Lajos is.

  • Ma teszi le a miniszterelnöki esküt Orbán Viktor a Parlamentben. A miniszterek kinevezésével megalakul az új kormány. Sólyom László köztársasági elnök is részt vesz a parlament 11 órakor kezdődő ülésén, amelyen megválasztják az új kormányfőt. A plenáris ülés elején Orbán Viktor válaszol a kormányprogram vitájában elhangzottakra.

    A Nemzeti Együttműködés Programja című országgyűlési határozati javaslatról összesen tíz órában vitáztak a képviselők. A kormányprogram elfogadásához és a miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint felének, azaz 194 képviselőnek, az igen szavazata szükséges. A szavazás után a miniszterelnök ünnepélyes eskütétele következik, majd elhangzik a Himnusz. Kétórás szünet után ismertetik a köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről, majd a bemutatásuk után a tárcavezetők is leteszik az esküt. Az alkotmány szerint a kormány a miniszterek kinevezésével alakul meg.